top of page

Shimano MTB Liga Odense

Tävlingarna börjar så smått komma igång och i helgen fanns Hörby Cykelklubb representerade på Shimano MTB Liga i Danmark.

Läs Warren Bates referat nedan 👇

Igår var den första deltävling i den Danska XCO cupen ShimanoLiga. På plats från klubben var det Andreas Olsson, Tobias Olsson, och jag. Vi körde allihopa i klassen H40. Tävlingarna håller en hög nivå Danmark, och banorna är vanligtvis väldigt fina och tuffa. Denna dagen var ingen superteknisk bana, men tuff var den ändå. Rakt upp, eller rakt ner. Dammigt, och väldigt lös på vissa ställen. Backarna var inte bara branta, men det fanns också många av dem per varv. Våra konkurrenter är också tuffa där borta, med många ex-elit och duktiga cyklister, bland annat en regerande världsmästare och Benjamin Justessen som fram tills 2021 har kört elit och ändå placerat högt upp i den klassen.

Det blev en tuff dag i sadeln för alla, förutom stackars Tobias som fick punka på uppvärmningsvarvet, med ett stort hål i sidoväggen som inte gick att täta, även med 2st korvar i tryckt. Han kom till start, men korvarna höll bara ett halvvarv innan det var både slanglöst och luftlöst. Synd då han var taggad för hans retur till XCO tävlingar. Andreas och jag hade bättre tur och kom in på en 8:e respektive 5:e plats, som både var väldigt nöjda med. Nästa tävlingen i cupen går 15/5 i Roskilde.