top of page

Scott H12

Om vi helt enkelt börjar med ett utdrag från regelverket som beskriver H12 ganska tydligt.

Målet är att köra så många varv som möjligt på 12 timmar. Loppet startar lördagen den 4 maj 2024 kl 09.00 och slutar kl 21:00. Endast varv avklarade före 21:00 räknas för det totala resultatet. Om du kommer i mål efter 21:00 räknas inte ditt sista varv in i det totala resultatet.

Scott H12 DK har gått av stapeln i snart 20år och har blivit en tradition att komma till start för Hörby Cykelklubb. I år hade vi hela fyra lag och en soloryttare som kämpade sig igenom dom 12 timmarna. Vi hade dessutom några medlemmar som deltog i andra lagkonstellationer. Vädret är en viktig ingrediens om det ska bli succé eller inte. Det startade fint med behaglig temperatur till att skifta till kallt och ruggigt för att återigen avslutas med värme och sol. Tyvärr ser vi ett minskat deltagareantal för varje år och vi hoppas att trenden snart vänder.


Hörby Cykelklubb hade följande lag i år.


Hörby CK 1

 1. Robban Bengtsson

 2. Jörgen Nilsson

 3. Patrik Jadsten

 4. Peter Svensson


Hörby CK 2

 1. Daniel Olsson

 2. Paan Hermansson

 3. Christian Franzén

 4. Mattias Nordström


Hörby CK 3

 1. Ola Johansson

 2. Ola Algerstedt

 3. Thomas Selvö

 4. Johan Ågren


Hörby CK 4

 1. Warren Bates

 2. Tord Nilsson

 3. Joaquin Olguin

 4. Andreas Olsson


Solo

 1. Matilda Franzén


Lag 1 En dag helt utan några problem och cyklade 22 varv på 11 tim och 40 min som resulterade i en 14 placering av 47 lag.


Lag 2 hade ångan uppe under dagen och låg på en tionde plats när dom drabbades av mekaniskt strul vilket till slut resulterade i 22 varv på 11 tim och 50 min och en 17 placering.


Lag 3 Ytterligare ett lag som hade en nästintill felfri dag (någon mindre vurpa) Dom lyckades köra 23 varv på 11 tim och 32 min och hamnade på placering 8 av 47 lag.


Lag 4 Tyvärr hade Warren haft sjukdom veckan innan och var inte helt tillbaka i form och sedan gjorde laget en mycket kostsam växlingsmiss som gjorde att laget föll från en fjärde plats till artonde. Resten av dagen var det att jaga i kapp dom 21 minuterna.

Laget avslutade dagen med 24 varv, en sjätteplats på 11 tim och 44 min och 10 min från en fjärde plats. Vem vet om pallen hade varit inom räckhåll om inte växlingsmissen inträffat.


Matilda kämpade tappert i år igen med sin solokörning. I år blev det åtta varv och 8 tim och 44 min åktid.


Bra kämpat alla, hoppas vi ses nästa år igen.


📸 Michael Nygaard Cordzt, Jens Thomasberg, Bo Skakke, Christian Krog Bitsch & Privat74 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


Inlägg: Blog2_Post
bottom of page