top of page

Musette Cross Cup Norra Åsum

Uppdaterat: 17 mars 2023Igår var det då dags att lufta den röd och svarta kostymen, det var första omgången av Musettecross som gick av stapeln i Norra Åsum!

Inför säsongen 2021 löste jag min licens i Hörby Cykelklubb, jag känner mig välkommen i klubben, det är inte den största klubben, inte den äldsta men det finns en skön sammanhållning på nåt vis och en enkelhet som jag gillar!

Anlände ganska exakt 09 till parkeringen vid gamla regementet, då hade jag gått genom de vanliga rutinerna, bytt hjul en gång och varit nära att byta däck på ett hjulpar, ni som vet ni vet...

Mötte upp min träningskompis Linus Holmgren som precis som jag nu tävlar för Hörby Cykelklubb, vi drog ett varv, banan var finfin en liten sväng extra annars samma som tidigare år.

Funderade lite över klädsel och däck på andra varvet, bestämde mig för att dra på sommarkostymen för den flossade var väldigt varm, bestämde mig också för att köra med mina tubhjul som satt på hojen.

Det trillade in folk, start 1 körde på, doften av grillade korv spred sig och den där underbara atmosfären som alltid är på Musettecrossen spred sig nog i hela byn!

Rullade mot start, ingen seedning till första loppet, man fick stå där man ville, eller med viss förhållning, jag hade gärna stått 10 meter framför alla andra men det hade nog inte accepterats så ställde mig i andra rad istället, stod bakom Jakob Gawlik den synen skulle sen hålla i sig ett tag...

Högt tempo från att tutan ljöd, jag var nog runt 8:e man på första varvet i en liten uppförsbacke fick en grönklädd ungdom stopp och jag fick hoppa av, tappade några meter framåt men tog det med ro.

Körde bakom Isak första varvet, tog mig om och befann mig bakom Henry, sist vi körde i Åsum hade jag och Henry en diskussion som vi skrattar gott åt nu

Tog mig om för att sedan bli passerad igen vid plankhinderna, där har jag lite att jobba på mot mina konkurrenter...

Jobbade mig om igen och nu var det Jakob som var framför, jag gnetade på, ett internt krig i min hjärna drog igång vissa delar tappade jag mark och var nära att släppa tempo, andra delar närmade jag mig och tänkte tryck lite till!!

Ut på sista varvet var det en liten lucka, Jakob la sig i gräsbacken men han är otroligt snabb på att komma på hojen så han tappade inte så mycket! Sista svängarna innan mål var jag i hasorna, försökte ta ett annat spår genom leran men tappade lite fart där, så in i sista sväng var det fortfarande Jakobs bakhjul som jag såg och kunde ta mig in som 4:a för dagen!

Verkligen kul att vara igång med CX!

Stort tack för arrangemanget och alla hejarop runt banan, tror aldrig jag upplevt så mycket hejarop, underbart!


Björn Österberg

58 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
Inlägg: Blog2_Post
bottom of page