top of page

Återgången till Långloppscupen!

Text: Warren Bates

Efter 8 års uppehåll bestämde jag mig att testa mina maratonben på en deltävling i det Svenska Långloppscupen. Sist jag var och körde Ränneslättsturen var 2015, som var också sist jag körde LLC. I år efter lite omstrukturerad träning till ett etapplopp i Belgien i maj har jag känt att benen har blivit lite piggare på längre turer. I mars körde jag till och med klart 4 varv på MTB Klassikern i Slagelse för första gången nånsin (jag har kört klart det kortare variant några gånger), så vad kan gå fel!


Det var kul att vara på en LLC igen, och jag hade glömt lite hur stor de faktiskt är. Både gällande antal deltagare, men också organisationen! Toalett, dusch, butiker, tält..... Det känns stort. Även om de har också haft lite mindre antal anmälningar i år och förra året, är det fortfarande sjukt många folk jämfört med ett XCO lopp i Sverige, eller även Danmark.


Tyvärr fick jag starta i sista startfållan på grund av inga tidigare resultat i cupen, och så började kampen! Starten gick som in i! Första 2 mil på mestadels grusväg var på en väldigt hög tempo, som gjorde det väldigt svårt att avancera. Till slut hittade jag en bra grupp med två cyklister som jag kände och visste skulle hålla ett bra tempo. Johan Jonsson i mitt klass, H40 - som jag har tävlat mot många gånger i XCO lopp över åren, och Lars Hansen i H50, som är lite mer av en LLC specialist.


Efter tempot lugnade sig lite kunde man hitta en bra rytm och det flyttade på bra. En sak jag märkte var att Johan, Lars och jag hade lite fördel i stigarna över de andra i gruppen, och Johan och jag var tvungen att kämpa på lite mer på grusvägarna (där hade Lars tydligen inget problem!). Så med 6-7km kvar såg jag en chans där jag låg 2:a i gruppen precis inför ett stigparti. Jag hoppade in framför den andra cyklisten och tryckte på så bra jag kunde, utan att veta exakt hur långe singletracken var. Jag fick en lucka och hörde ingen bakom mig efter några minuter. Som tur var höll stigen ut till nästan 2km kvar, där man spottades ut på en rullande sand/grusväg hela vägen tillbaka till arenan. Däromkring tog min attackenergi slut, och kramp känningen började i höger varden. Precis då också hörde jag en cyklist som hade kommit ikapp bakom mig. Bara att håller tempot så högt som möjligt och inte ge upp! Ut från den alldeles sista liten stig kom han om, och det var den där sega gubben Lars! Jag hade tänkt försöka ta hans hjul, men då kom krampen som ett brev i posten. Stretcha ut, försöka igen... Men det var redan för sent, och jag kom in 7 sekunder bakom honom i mål.


Ett riktigt roligt lopp helt enkelt. Super nöjd med min resultat från sista startfållan, och kul att ser så många Hörby tröjor i bilderna efteråt, även om jag bara hann träffa några på plats.

Här kommer en liten summering av Hörby CK cyklister som jag hittade! Bra kört allihopa!

  • Jag (Warren Bates) H40 - 8:e plats. Total 70:e plats.

  • Tord Nilsson Herrar Sport - 12:e plats. Total 126:e plats.

  • Patrik Palmkvist H50 - 24:e plats. Total 201:e plats.

  • Christian Franzén H40 - 53:e plats. Total 242:e plats.

  • Daniel Larsson Herrar Motion - 57:e plats. Total 270:e plats.

Nu får jag bestämma mig om jag ska ställa upp på XCM SM i september. ;-)


90 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Scott H12

Comentarios


Inlägg: Blog2_Post
bottom of page